O‘TKIR HOSHIMOVNING “IKKI ESHIK ORASI” ROMANIDA URUSH VA OBRAZLAR TAQDIRI TALQINI - Turoyeva Gulnigor (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘tkir Hoshimovning “Ikki eshik orasi” romanida urush va inson taqdiri masalalarining badiiy talqini tahlil qilinadi. Asarda Ikkinchi jahon urushi davrida xalq boshidan kechirgan og‘ir sinovlar, insoniy munosabatlardagi o‘zgarishlar, urushning ruhiy va ma’naviy oqibatlari yoritilgan. Roman qahramonlari taqdiri misolida insoniy matonat, sabr-toqat, vafodorlik va hayotiy kurash masalalari ochib beriladi. Shuningdek, adibning obraz yaratish mahorati hamda psixologik tasvir usullari tahlil qilinadi.