OʻZBEKISTONDA INSON HUQUQLARINI HIMOYA QILISHNING KONSTITUTSIYAVIY KAFOLATLARI - Joldasov Islambek (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Oʻzbekiston Respublikasida inson huquqlari va erkinliklarini himoya qilishning konstitutsiyaviy kafolatlari tahlil qilinadi. Inson huquqlarining oliy qadriyat sifatida eʼtirof etilishi, davlat organlarining ushbu huquqlarni taʼminlashdagi vazifalari, sud hokimiyatining mustaqilligi hamda fuqarolarning qonuniy manfaatlarini himoya qilish mexanizmlari yoritilgan. Shuningdek, inson huquqlarini taʼminlash borasida amalga oshirilayotgan islohotlarning ahamiyati ochib berilgan.