BULUTLI MUHITDA MIKROXIZMATLAR ASOSIDA XAVFSIZ TA’LIM PLATFORMASINI YARATISH - Lapasov Nurislom Farxod o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Аnnоtаtsiуа. Maqolada bulutli muhitda mikroxizmatlar asosida xavfsiz ta’lim platformasini yaratish jarayoni ko’rib chiqiladi. Ta’lim sohasida zamonaviy texnologiyalarni qo’llash orqali o’quv jarayonini samarali va xavfsiz tashkil etish maqsadida bulutli hisoblash va mikroxizmatlar arxitekturasi imkoniyatlari tahlil qilinadi. Maqolada ta’lim platformasining arxitekturasi, xavfsizlik choralarini amalga oshirish, shuningdek, foydalanuvchilar uchun qulay interfeys yaratish masalalari yoritiladi. Bulutli muhitda ta’lim platformasining afzalliklari, masalan, resurslarni samarali boshqarish, o’quvchilarning shaxsiylashtirilgan tajribasini ta’minlash va xavfsizlikni oshirish haqida muhokama qilinadi. Ushbu tadqiqot natijalari ta’lim muassasalari uchun innovatsion yechimlar ishlab chiqishda yordam beradi.