GENERATIV SUN’IY INTELLEKT ASOSIDA INDIVIDUAL TA’LIM TRAYEKTORIYASINI SHAKLLANTIRISH MODELI - Choriyev Rajabali Jo’rayevich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Maqola generativ sun’iy intellekt (SI) asosida individual ta’lim trayektoriyasini shakllantirish modelini taqdim etadi. Ta’lim jarayonida har bir o’quvchining o’ziga xos ehtiyojlari va qobiliyatlarini hisobga olish, zamonaviy ta’lim tizimining muhim jihatlaridan biridir. Generativ SI texnologiyalari yordamida o’quvchilarning individual ma’lumotlari, o’z-o’zini baholash natijalari va o’qituvchilarning tavsiyalari asosida shaxsiylashtirilgan ta’lim yo’nalishlari yaratiladi. Ushbu model, o’quvchilarning ta’lim jarayonida faol ishtirokini oshirish, ularning motivatsiyasini kuchaytirish va natijalarni yaxshilashga qaratilgan. Maqola, generativ SI imkoniyatlaridan foydalanish orqali individual ta’lim trayektoriyalarini yaratish jarayonini, shuningdek, bu jarayonning ta’lim sifatiga ta’sirini muhokama qiladi.