SUN’IY INTELLEKT: TEXNIK TIZIMLARNI AVTOMATLASHTIRISH YO’NALISHIDAGI IMKONIYATLAR - Orifjonova Komola Dilshod qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqola sun’iy intellektning texnik tizimlarni avtomatlashtirish sohasidagi imkoniyatlarini tahlil qilishga bag’ishlangan. Zamonaviy sanoat va texnologiya rivojlanishi tezlashib borayotgan bir davrda, sun’iy intellekt (SI) asosida qurilgan avtomatlashtirish tizimlari ishlab chiqarish, energetika, transport va kommunikatsiya sohalarida inqilobiy o’zgarishlarni amalga oshirmoqda. Maqolada mashinaviy o’rganish, chuqur o’rganish va kompyuter ko’rishi texnologiyalarining sanoat jarayonlarini optimallashtirish, nosozliklarni oldindan aniqlash va resurslarni tejash borasidagi amaliy qo’llanmalari ko’rib chiqiladi. Bundan tashqari, SI yordamida amalga oshiriladigan prediktiv texnik xizmat ko’rsatish, robotlashtirilgan jarayonlarni boshqarish va aqlli sensor tarmoqlari kabi ilg’or yo’nalishlar tahlil qilinadi.