“BOBURNOMA”DA TURKIY XALQLARNING ETNOMADANIY HAYOTI VA AN’ANALARI TASVIRI - Akmalova Nozigul (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu tezisda Zahiriddin Muhammad Boburning “Boburnoma” asarida aks etgan turkiy xalqlarning etnomadaniy hayoti, urf-odatlari va an’analari tahlil qilinadi. Asarda xalqning moddiy va ma’naviy madaniyati, yashash muhiti hamda etnik xususiyatlari haqida berilgan ma’lumotlarning ilmiy ahamiyati ochib beriladi.