KICHIK MAKTAB YOSHIDAGI O‘QUVCHILARNING QIZIQISH VA QOBILIYATLARINI SHAKLLANTIRISH - Doʻsmuradova Zarifa Irnazarovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada kichik maktab yoshidagi o‘quvchilarning qiziqish va qobiliyatlarini aniqlashning psixologik usullari hamda ularning shaxsiy rivojlanishidagi ahamiyati yoritilgan. Boshlang‘ich ta’lim davri bolalarning individual xususiyatlari, qiziqishlari va iste’dodlarini aniqlash uchun eng muhim bosqichlardan biri hisoblanadi. Maqolada kuzatish, suhbat, psixologik diagnostika, testlar va ijodiy faoliyat orqali bolalarning qiziqish va qobiliyatlarini aniqlash usullari tahlil qilingan.