HOZIRGI PAYTDA SUN’IY INTELLEKTDAN FOYDALANISHNING AFZALLIKLARI VA KAMCHILIKLARI - Matkarimova Barno; Adilbekova Sapargul (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada hozirgi davrda sun’iy intellekt texnologiyalaridan foydalanishning asosiy afzalliklari va kamchiliklari yoritilgan. Sun’iy intellektning ta’lim, tibbiyot, iqtisodiyot va kundalik hayotdagi o‘rni tahlil qilinib, uning jamiyat rivojlanishiga ta’siri ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, texnologiyadan foydalanishda yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan muammolar va ehtiyot choralariga e’tibor qaratilgan.