BANK TIZIMIDA RISKLARNI BOSHQARISHNING ZAMONAVIY USULLARI - Turg‘unboyeva Dilso‘z Muxiddinovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada bank tizimida risklarni boshqarishning zamonaviy usullari, ularning nazariy asoslari hamda amaliy qo‘llanilish jihatlari tahlil qilingan. Bank faoliyatida uchraydigan kredit, bozor, likvidlik, operatsion va kiberxavfsizlik risklarining xususiyatlari yoritilgan. Shuningdek, sun’iy intellekt, Big Data, mashinali o‘qitish texnologiyalari va xalqaro Bazel standartlarining risklarni boshqarishdagi ahamiyati ochib berilgan. Tadqiqot natijalari zamonaviy risk menejmenti banklarning moliyaviy barqarorligini ta’minlash va raqobatbardoshligini oshirishda muhim omil ekanligini ko‘rsatadi.