MURAKKAB DINAMIK TIZIMLARNI BOSHQARISH METODLARINING QIYOSIY TAHLILI - Xolmatov Kamoliddin Ikromiddin o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada murakkab dinamik tizimlarni boshqarishning zamonaviy va klassik metodlari qiyosiy tahlil qilinadi. Tizimli tahlil yondashuvi asosida, an’anaviy matematik modellarning yuqori noaniqlik va tashqi muhit ta’siri sharoitidagi cheklovlari tadqiq etilgan. Intellektual texnologiyalar (neyron tarmoqlari, noaniq mantiq, evolyutsion algoritmlar) integratsiyasi hamda adaptiv gibrid tuzilmalarni shakllantirish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. Intellektual avtomatlashtirilgan boshqaruv tizimlari tarkibidagi bashorat qiluvchi algoritmlarning yuqori aniqligini tasdiqlovchi simulyatsiya modellashtirish natijalari keltirilgan.