YOG‘ AJRATISH SAMARADORLIGIGA TA’SIR ETUVCHI OMILLAR - Obutjonova Durdona Omonjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Maqolada yog‘ ajratish samaradorligiga ta’sir etuvchi asosiy omillar tahlil qilingan. Yog‘ ajratish jarayonida xomashyo sifati, namlik darajasi, harorat, bosim, maydalash darajasi, ajratish davomiyligi hamda erituvchi moddalarning ta’siri ilmiy jihatdan ma’lumotlar berilgan. Shuningdek, zamonaviy texnologiyalar asosida yog‘ ajratish samaradorligini oshirish usullari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari yog‘ ajratish jarayonini optimallashtirish, mahsulot sifatini yaxshilash va ishlab chiqarish samaradorligini oshirishda muhim ahamiyatga ega ekanligi bilan izohlanadi.