O‘QUVCHILAR ORASIDA INTERNETGA TOBELIK MUAMMOSINI O‘RGANISHDA PSIXOLOGIK YONDASHUVLAR - Joniyeva Feruza Jamolovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Mazkur maqolada o‘quvchilar orasida internetga tobelik (addiktiv xulq-atvor) muammosini o‘rganishda qo‘llaniladigan psixologik yondashuvlar yoritilgan. Internetga tobelik o‘quvchilarning o‘quv faoliyati, emotsional holati va ijtimoiy munosabatlariga salbiy ta’sir ko‘rsatadigan dolzarb muammo hisoblanadi. Maqolada kognitiv-xulqiy, ijtimoiy-psixologik va diagnostik yondashuvlar hamda profilaktik choralar tahlil qilingan.