TEXNIKA SOHASIDAGI OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA TA’LIM SIFATINI BAHOLASH MUAMMOLARI - G‘afurova Shahloxon Karimovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu tezisda texnika sohasidagi oliy ta’lim muassasalarida ta’lim sifatini baholash va boshqarish masalalari yoritilgan. Tadqiqotda oliy ta’lim muassasalarida ta’lim sifati ko‘rsatkichlarini baholashda mavjud muammolar, an’anaviy baholash usullarining cheklangan jihatlari hamda zamonaviy sifat menejmenti vositalaridan foydalanish imkoniyatlari tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari texnika yo‘nalishidagi oliy ta’lim muassasalarida ta’lim sifatini oshirish uchun jarayonli, statistik va kompetensiyaviy yondashuvlarni joriy etish zarurligini ko‘rsatadi.