OLIY TA’LIM MUASSASALARINI RIVOJLANTIRISHDA STRATEGIK BOSHQARUV MEXANIZMINI TAKOMILLASHTIRISH MASALALARI - Isoxonov Javlonxon Hasan o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur tezisda O‘zbekiston oliy ta’lim muassasalarida strategik boshqaruv mexanizmining amaldagi holati kompleks tahlil qilinadi hamda uning samaradorligini oshirish masalalari yoritiladi. Tadqiqot davomida oliy ta’lim tizimining asosiy ko‘rsatkichlari, strategik boshqaruv indikatorlari va integral baholash natijalari o‘rganilgan. Tahlillar shuni ko‘rsatdiki, strategik boshqaruv elementlari shakllangan bo‘lsa-da, ularning amaliy natijadorligi yetarli darajada emas. Xususan, strategik rejalarning formal xarakterga ega ekanligi, ilmiy faoliyat samaradorligining pastligi, raqamlashtirish jarayonlarining yetarli darajada integratsiyalanmaganligi kabi muammolar aniqlangan. Shuningdek, xalqaro tajriba bilan taqqoslash asosida mavjud tafovutlar ochib berilgan. Muammolarni bartaraf etish maqsadida KPI asosidagi boshqaruv tizimi, natijaviy moliyalashtirish, raqamli integratsiya va ilmiy faoliyatni rag‘batlantirishga qaratilgan kompleks model taklif etilgan.