YENGIL ATLETIKANING INSON SALOMATLIGIGA VA JISMONIY RIVOJLANISHGA TA’SIRI - Omonov Jahongir Orzumurod o’g’li.; Raimov Hamid Soativich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu tezisda yengil atletika mashgʻulotlarining inson organizmi homeostazi, kardiorespirator tizim va tayanch-harakat apparatiga taʼsiri zamonaviy sport tibbiyoti prinsiplari asosida tahlil qilingan. Tadqiqotda yengil atletika turlarining mushak toʻqimalari gipertrofiyasi, suyaklar mineral zichligi hamda metabolik jarayonlar adaptatsiyasidagi roli ilmiy asoslab berilgan.