O‘QUVCHILARDA IJOBIY XULQ-ATVOR VA SHAXSIY SIFATLARNI RIVOJLANTIRISH - Tastanbekova Qarlig'ash Esenbekovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada o‘quvchilarda ijobiy xulq-atvor va shaxsiy sifatlarni rivojlantirishning psixologik-pedagogik asoslari yoritilgan. Ijobiy xulq-atvor o‘quvchining jamiyatda o‘zini to‘g‘ri tutishi, axloqiy me’yorlarga rioya qilishi va ijtimoiy munosabatlarda faol ishtirok etishini ifodalaydi. Maqolada tarbiya jarayoni, motivatsiya, oilaviy muhit va ta’lim muassasasining roli tahlil qilingan.