“OʻG‘UZNOMA” EPOSINING TARIXIY AHAMIYATI VA UNDAGI G‘OYAVIY QARASHLAR - Polvon Ro'ziboyev (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada turkiy xalqlar madaniy merosining nodir namunalaridan biri bo‘lgan “O‘g‘uznoma” eposining tarixiy ahamiyati, uning yaratilish tarixi hamda asarda aks etgan g‘oyaviy qarashlar tahlil qilinadi. Eposda O‘g‘uzxon siymosi orqali turkiy xalqlarning kelib chiqishi, davlat boshqaruvi, vatanparvarlik, birlik va adolat kabi qadriyatlar yoritilgan. Shuningdek, asarning tarixiy manba sifatidagi o‘rni va yosh avlod tarbiyasidagi ahamiyati ochib beriladi.