BUXORO VOHASI XALQ HUNARMANDCHILIGI TARIXI - Nazarov Uktam Safarovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Buxoro vohasida xalq hunarmandchiligining shakllanishi va rivojlanish tarixi, uning ijtimoiy-iqtisodiy hayotdagi o‘rni hamda hunarmandchilik turlarining o‘ziga xos xususiyatlari yoritilgan. Shuningdek, Buxoro zardo‘zligi, kulolchilik, misgarlik, gilamdo‘zlik va kashtachilik kabi an’anaviy hunarlarning tarixiy taraqqiyoti tahlil qilingan.