“SHAROF BOSHBEKOV ASARLARIDA DETALLARNING BADIIY- ESTETIK FUNKSIYASI” - Jozilova Mohigul Orif qizi; Buriyeva Firuza (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada Sharof Boshbekov dramaturgiyasi va nasriy asarlarida qo‘llanilgan badiiy detallarning estetik vazifasi tadqiq etiladi. Adib asarlaridagi buyum, portret, peyzaj va nutqiy detallar obraz xarakterini ochish, muallif g‘oyasini ifodalash hamda asarning emotsional ta’sir kuchini oshirishdagi o‘rni nuqtai nazaridan tahlil qilinadi. Xususan, “Temir xotin”, “Falakning gardishi” asarlaridagi detallarning badiiy funksiyasi ilmiy asosda yoritiladi.