O‘ZLASHTIRISHI PAST O‘QUVCHILARDA O‘QUV MOTIVATSIYASINI RIVOJLANTIRISHNING PSIXOLOGIK JIHATLARI - Jurayeva Dildora Abduvaliyevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada o‘zlashtirishi past o‘quvchilarda o‘quv motivatsiyasini rivojlantirishning psixologik jihatlari tahlil qilingan. O‘quv motivatsiyasi ta’lim samaradorligini belgilovchi muhim omil bo‘lib, uning yetarli darajada shakllanmaganligi o‘quvchilarning bilim olishga bo‘lgan qiziqishi va faolligining pasayishiga olib keladi. Maqolada motivatsiyaning shakllanishiga ta’sir etuvchi psixologik omillar, o‘qituvchi va ota-onaning roli hamda motivatsiyani oshirishning samarali usullari yoritilgan.