TAʼLIM TIZIMIDA NOGIRONLIGI BO‘LGAN BOLALAR HUQUQLARINI HIMOYA QILISH VA ZO‘RAVONLIK PROFILAKTIKASI - Ubaydullayeva Sohiba Abduxakimovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada nogironligi bo‘lgan bolalar huquqlarini himoya qilish hamda ular orasida zo‘ravonlikning oldini olishning psixologik, pedagogik va ijtimoiy jihatlari yoritilgan. Nogironligi bo‘lgan bolalar jamiyatning teng huquqli a’zolari sifatida alohida himoya va qo‘llab-quvvatlashga muhtoj hisoblanadi. Maqolada huquqiy asoslar, zo‘ravonlik turlari, xavf omillari va profilaktik mexanizmlar tahlil qilingan.