BUXORO AMIRLIGINING MADANIY HAYOTIDA MAKTAB VA MADRASALARNING O‘RNI (XIX ASR OXIRI VA XX ASR BOSHLARI) - Shavqiddinov Doston Raxmiddin o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada XIX asr oxiri va XX asr boshlarida Buxoro amirligining madaniy hayotida maktab va madrasalarning tutgan o‘rni yoritilgan. Ta’lim tizimining shakllanishi, diniy va dunyoviy bilimlarning o‘qitilishi, madrasalarning ilm-fan markazi sifatidagi faoliyati hamda jadidchilik harakatining ta’lim sohasiga ko‘rsatgan ta’siri tahlil qilingan. Shuningdek, an’anaviy ta’lim tizimining afzalliklari va kamchiliklari, uning jamiyat taraqqiyotidagi ahamiyati ilmiy asosda bayon etilgan.