ISHLAB CHIQARISHDA MEHNAT MUHOFAZASINI RAQAMLASHTIRISH VA “VISION ZERO” KONSEPSIYASINI JORIY ETISH ISTIQBOLLARI - Hasanova Yulduz Tal’atovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada zamonaviy ishlab chiqarish korxonalarida mehnat muhofazasi tizimini raqamlashtirish, innovatsion texnologiyalar hamda sun’iy intellekt (AI) elementlarini joriy etish masalalari tahlil qilinadi. Korxonalarda baxtsiz hodisalar va kasb kasalliklarining oldini olishda xalqaro “Vision Zero” (Nol qurbon) konsepsiyasining o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, aqlli shaxsiy himoya vositalari (Smart PPE) va videoanalitika tizimlaridan foydalanish orqali ish joylarida xavfsizlik madaniyatini oshirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.