KIMYO DARSLARIDA STEAM TEXNOLOGIYASI ASOSIDA O‘QUVCHILARNING TADQIQOTCHILIK KO‘NIKMALARINI SHAKLLANTIRISH - Shodiyeva Gulshan Dilmurodovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada zamonaviy kimyo ta’limida STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics) texnologiyasini qo‘llashning ahamiyati va metodologik asoslari yoritilgan. Kimyo darslarida o‘quvchilarning shunchaki nazariy bilimlarni o‘zlashtirishi emas, balki ularda ilmiy savodxonlik, tanqidiy fikrlash va muammoli vaziyatlarni hal etish ko‘nikmalarini rivojlantirish masalalari tahlil qilingan. Maqolada kimyo fani mavzularini muhandislik va texnologiya bilan integratsiya qilish orqali dars samaradorligini oshirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar va dars ishlanmasi modeli (5E modeli asosida) taklif etilgan.