RAQAMLI TA’LIM MUHITIDA TALABALARNING IQTISODIY KOMPETENSIYALARINI RIVOJLANTIRISHNING METODIK IMKONIYATLARI - Xodjiyev Azamat Baxodirovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada raqamli ta’lim muhiti sharoitida talabalarning iqtisodiy kompetensiyalarini rivojlantirishning metodik imkoniyatlari tahlil qilingan. Bugungi globallashuv va raqamli transformatsiya jarayonida iqtisodiy tafakkurga ega, mustaqil qaror qabul qila oladigan, moliyaviy savodxon, raqamli texnologiyalardan samarali foydalana oladigan mutaxassislarni tayyorlash oliy ta’lim tizimining muhim vazifalaridan biri hisoblanadi. Maqolada iqtisodiy kompetensiya tushunchasining mazmuni, uning tarkibiy qismlari, raqamli vositalar asosida o‘quv jarayonini tashkil etishning afzalliklari hamda talabalarda iqtisodiy bilim, ko‘nikma va amaliy faoliyat malakalarini rivojlantirishga qaratilgan metodik yondashuvlar yoritilgan.