KASBIY TA’LIM TIZIMINING MAZMUNI VA UNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Soliyev Javohir Axad o‘g‘li; Vaqqosxon Boboyev Abbosovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada kasbiy ta’lim tizimining mazmuni, maqsad va vazifalari hamda uning o‘ziga xos xususiyatlari yoritilgan. Kasbiy ta’limning mehnat bozori talablariga mos mutaxassislarni tayyorlashdagi ahamiyati, nazariy va amaliy bilimlar uyg‘unligi, kompetensiyaviy yondashuv asosida ta’lim jarayonini tashkil etish masalalari tahlil qilingan. Shuningdek, kasbiy ta’lim tizimini rivojlantirishning zamonaviy yo‘nalishlari va istiqbollari ko‘rib chiqilgan.