PEDAGOGIK JARAYONNING MOHIYATI VA TARKIBIY QISMLARI - Soliyev Javohir Axad o‘g‘li; Vaqqosxon Boboyev Abbosovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada pedagogik jarayonning mohiyati, maqsadi va asosiy tarkibiy qismlari yoritilgan. Pedagogik jarayonning ta’lim, tarbiya va rivojlantirish funksiyalarining o‘zaro bog‘liqligi hamda yaxlit tizim sifatidagi ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, pedagogik jarayonning subyektlari, mazmuni, metodlari, vositalari va natijalari haqida ma’lumot berilib, zamonaviy ta’lim jarayonida ularning tutgan o‘rni ochib berilgan.