KASBIY TA’LIMDA PEDAGOGIK JARAYONNI TASHKIL ETISH SHAKLLARI VA METODLARI - Soliyev Javohir Axad o‘g‘li; Vaqqosxon Boboyev Abbosovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada kasbiy ta’lim tizimida pedagogik jarayonni tashkil etishning asosiy shakllari va metodlari yoritilgan. Ta’lim jarayonida qo‘llaniladigan an’anaviy va innovatsion o‘qitish metodlari, ularning kasbiy kompetensiyalarni shakllantirishdagi ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, dars, seminar, amaliy mashg‘ulot, laboratoriya ishlari hamda mustaqil ta’lim kabi shakllarning o‘ziga xos xususiyatlari ochib berilgan. Pedagogik jarayon samaradorligini oshirishda zamonaviy pedagogik texnologiyalar va interfaol metodlardan foydalanish masalalari ko‘rib chiqilgan.