NEMIS TILI DARSIDA JUFTLIKDA ISHLASHNI RAQAMLI HAMKORLIK ASOSIDA TASHKIL ETISH - TOLIPOVA SHAXLOXON BAXROMJON QIZI (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada nemis tili darslarida juftlikda ishlashni raqamli hamkorlik asosida tashkil etishning pedagogik imkoniyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda raqamli vositalarning o‘quvchilar o‘rtasidagi muloqot, hamkorlik va til kompetensiyalarini rivojlantirishdagi o‘rni yoritilgan. Juftlikda ishlashning samaradorligini oshiruvchi metod va texnologiyalar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, raqamli muhitda o‘quvchilarning faolligi, mustaqilligi va kommunikativ ko‘nikmalarini rivojlantirish masalalari tahlil etiladi. Tadqiqot natijalari nemis tili ta’limi sifatini oshirishga xizmat qiladi.