TERMINOLOGIK TIZIMNI SHAKLLANTIRISHDA DAVLAT TILI SIYOSATINING STRATEGIK AHAMIYATI VA RIVOJLANISH TENDENSIYALARI - ALIBAYEVA MASHXURA ABDUNABI QIZI (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada terminologik tizimni shakllantirish va rivojlantirish jarayonida davlat tili siyosatining strategik ahamiyati tahlil qilinadi. Davlat tilining ilmiy, texnik va ijtimoiy-siyosiy sohalardagi o‘rni hamda terminologik tizimning me’yorlashtirish masalalari yoritiladi. Shuningdek, O‘zbekistonda davlat tili siyosati doirasida amalga oshirilayotgan islohotlarning milliy terminologiya taraqqiyotiga ta’siri, yangi terminlarni yaratish va ularni amaliyotga joriy etish jarayonlari tahlil etiladi. Maqolada terminologik tizim rivojlanishining zamonaviy tendensiyalari, mavjud muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari yuzasidan ilmiy xulosalar bayon qilingan.