OʻQUVCHILARGA PSIXOLOGIK MASLAHAT BERISH JARAYONIDA MULOQOT VA IJTIMOIY-PSIXOLOGIK TA’SIR MEXANIZMLARI - Tursunov Ramziddin Toshtemir oʻgʻli (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada psixologik maslahat jarayonida muloqotning o‘rni hamda ijtimoiy-psixologik ta’sir mexanizmlari tahlil qilingan. Psixologik maslahat jarayoni mijoz va psixolog o‘rtasidagi samarali kommunikatsiyaga asoslanib, shaxsning emotsional holatini barqarorlashtirish, muammolarni anglash va ularni hal etishga yo‘naltirilgan. Maqolada empatiya, faol tinglash, ishonch, suggestiya va refleksiya kabi psixologik mexanizmlarning ahamiyati yoritilgan.