STRESSNING PSIXOLOGIK NAZARIYALARI VA ILMIY KONSEPSIYALARI - Turdiyev Shaxzod Davlat o'g'li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada stressning psixologik nazariyalari va ilmiy konsepsiyalari tahlil qilingan. Stressning mohiyati, uning kelib chiqish mexanizmlari, shaxs psixikasiga ta’siri hamda zamonaviy psixologiyada mavjud asosiy nazariy yondashuvlar yoritilgan. Shuningdek, stressni boshqarish va uning salbiy oqibatlarini kamaytirish bo‘yicha ilmiy qarashlar bayon etilgan.