FHDY ORGANLARI XODIMLARI SONINI BELGILASH VA TAKLIFLARNI KO‘RIB CHIQISH TARTIBI - Normatova Gulbahor (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Kirish Fuqarolik holati dalolatnomalarini yozish (FHDY) organlari aholiga davlat xizmatlarini ko‘rsatishda muhim o‘rin tutadi. Mazkur organlarning samarali faoliyat yuritishi, avvalo, ularning tashkiliy tuzilmasi va xodimlar sonining hududlar ehtiyojlariga mos ravishda shakllantirilishiga bog‘liq. Shu sababli FHDY bo‘limlari hamda FHDY arxivlari xodimlari sonini aniqlash va tasdiqlash jarayoni tegishli statistik va tahliliy ma’lumotlar asosida amalga oshiriladi.