GERBLI GUVOHNOMALARNI HISOBGA OLISH VA SAQLASH TARTIBINING HUQUQIY ASOSLARI - Tojiqulova Zahro (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Kirish Fuqarolik holati dalolatnomalari asosida beriladigan gerbli guvohnomalar fuqarolarning shaxsiy, oilaviy va mulkiy huquqlarini tasdiqlovchi muhim rasmiy hujjatlar hisoblanadi. Ushbu hujjatlarning qat’iy hisobini yuritish, ularni ishonchli saqlash hamda qonunchilik talablariga muvofiq rasmiylashtirish davlat organlari faoliyatining muhim yo‘nalishlaridan biridir. Gerbli guvohnomalarning muhofazasi va hisobi bilan bog‘liq talablarning bajarilishi hujjatlarning qalbakilashtirilishining oldini olish, fuqarolarning huquqlarini himoya qilish va davlat xizmatlari sifatini ta’minlashga xizmat qiladi.