TAKRORIY GUVOHNOMALAR BERISH TARTIBI VA ULARNI OLISHNING HUQUQIY ASOSLARI - Maxkamova Durdona (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Kirish Fuqarolik holati dalolatnomalari fuqarolarning shaxsiy va oilaviy huquqlarini tasdiqlovchi muhim hujjatlar hisoblanadi. Tug‘ilganlik, nikoh tuzilganligi, nikohdan ajralganlik va o‘lim haqidagi guvohnomalar fuqarolarning huquq va manfaatlarini amalga oshirishda muhim ahamiyatga ega. Amaliyotda ushbu hujjatlarning yo‘qolishi, yaroqsiz holga kelishi yoki boshqa sabablarga ko‘ra takroriy guvohnoma olish zarurati yuzaga keladi. Shu munosabat bilan takroriy guvohnomalarni berish tartibi qonunchilik bilan aniq tartibga solingan.