MATN USTIDA ISHLASH ORQALI KICHIK MAKTAB YOSHIDAGI O‘QUVCHILARNING MANTIQIY TAFAKKURINI O‘STIRISH YO‘LLARI - Xolmurodova Umida Meylimurod qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf ona tili va o‘qish savodxonligi darslarida matn bilan ishlashning o‘quvchilar mantiqiy tafakkurini rivojlantirishdagi ochiq va yashirin imkoniyatlari tadqiq etiladi. Maqolada matn tahlili jarayonida qo‘llaniladigan interfaol metodlar, mantiqiy savollar tizimi va sabab-oqibat bog‘lanishlarini aniqlashga qaratilgan topshiriqlar tahlil qilingan. Shuningdek, kichik maktab yoshidagi o‘quvchilarning psixologik xususiyatlaridan kelib chiqqan holda, matnning mantiqiy tuzilmasini o‘rganish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.