MAVZU: BOLALAR SPORTNING OMMAVIY TURLARIGA JALB ETISHNING TASHKILIY PEDAGOGIK SHART-SHAROITLAR - G'oyibov Shixnazar Faxriddin oʻgʻli (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada bolalarni sportning ommaviy turlariga jalb etishning tashkiliy-pedagogik shart-sharoitlari ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda bolalar jismoniy faolligini oshirish, sog‘lom turmush tarzini shakllantirish hamda sportga qiziqishni rivojlantirishga ta’sir etuvchi pedagogik omillar o‘rganildi. Shuningdek, ta’lim muassasalari, oila va mahalliy hamjamiyatning sport faoliyatini tashkil etishdagi o‘rni yoritildi. Tadqiqot natijalari bolalarni ommaviy sport turlariga samarali jalb qilish uchun integrallashgan tashkiliy-pedagogik modelni ishlab chiqish zarurligini ko‘rsatdi.