BO‘LAJAK O‘QITUVCHILARNING AXBOROT MADANIYATINI KLASTERLI YONDASHUVLAR ASOSIDA RIVOJLANTIRISH FUNKSIYALARI - Merganov Shuxrat Meyliyevich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada bo‘lajak o‘qituvchilarning axborot madaniyatini klasterli yondashuvlar asosida rivojlantirishning pedagogik funksiyalari tahlil qilinadi. Unda axborot madaniyati tushunchasining mazmuni, raqamli ta’lim muhiti sharoitida bo‘lajak pedagoglardan talab etiladigan kompetensiyalar, klasterli hamkorlikning oliy ta’lim, maktab, axborot-resurs markazi, metodik xizmat, mahalla va raqamli platformalar bilan bog‘liq imkoniyatlari yoritiladi.