MOLIYAVIY INSTRUMENTLARNING HISOBGA OLISH PRINSIPLARI VA ASOSLARI - Karimov Asilbek Nasibillo o‘g‘li; Yuldashev Raimjon (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada moliyaviy instrumentlarning iqtisodiy mohiyati, ularni buxgalteriya hisobida aks ettirishning asosiy prinsiplari hamda amaldagi xalqaro standartlar asosida tan olish va baholash masalalari yoritilgan. Maqolada moliyaviy moliyaviy aktivlar va moliyaviy majburiyatlarni hisobga olish jarayonining o‘ziga xos jihatlari, ularning korxona moliyaviy holatini aks ettirishdagi ahamiyati tahlil qilingan. Maqolada moliyaviy instrumentlarni dastlabki va keyingi baholash usullari, ularni moliyaviy hisobotlarda ochib berish talablari hamda amaliyotda uchraydigan ayrim muammolar ko‘rib chiqilgan.