QO’QON XONLIGIDA DAVLAT BOSHQARUVI TIZIMI VA ISLOHOTLARINING HUQUQIY TAVSIFI - Aminova Zumradxon To’ychiyevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada Qo‘qon xonligining davlat boshqaruvi tizimi, uning ma’muriy-hududiy tuzilishi, markaziy va mahalliy boshqaruv organlarining vakolatlari hamda davlat hokimiyatining amalga oshirilish mexanizmlari tahlil qilinadi. Shuningdek, xonlik davrida amalga oshirilgan siyosiy, ma’muriy va huquqiy islohotlarning mazmun-mohiyati, ularning davlat boshqaruvi samaradorligini oshirishdagi o‘rni hamda huquqiy asoslari yoritiladi. Tadqiqot natijasida Qo‘qon xonligidagi boshqaruv tizimining o‘ziga xos jihatlari va tarixiy-huquqiy ahamiyati ochib beriladi.