UZUMNING EKSPORTBOP NAVLARIDA HOSIL YUKLAMASINI ME’YORLASHNING HOSILDORLIK VA MEVA SIFATIGA TA’SIRI - Mavlonov Bahodir Tursunovich; Shamsiddinov Quvonchbek Azamatovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada uzumning eksportbop navlarida hosil yuklamasini me’yorlashning hosildorlik va meva sifati ko‘rsatkichlariga ta’siri o‘rganilgan. Tadqiqotlar natijasida tok tuplarida hosil yuklamasini ilmiy asosda boshqarish hosilning miqdor va sifat ko‘rsatkichlarini yaxshilashi, mevalarning yirikligi, qand miqdori va tovarboplik darajasini oshirishi aniqlangan. Shuningdek, tokning vegetativ va generativ organlari o‘rtasidagi muvozanatni saqlashda hosil yuklamasini me’yorlash muhim agrotexnik tadbir ekanligi asoslab berilgan.