INTENSIV O‘RIK BOG‘LARIDA PAYVANDTAGLARNING DARAXT O‘SISHI VA HOSILDORLIGIGA TA’SIRI - Shavkat Isroilov; Rajabov Doniyor Boboyorovich; Yarashev Komiljon Naimjonovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada intensiv o‘rik bog‘larida turli payvandtaglarning daraxtlarning o‘sishi, rivojlanishi va hosildorligiga ta’siri o‘rganilgan. Tadqiqotlar natijasida payvandtag tanlovi daraxtning vegetativ o‘sishi, ildiz tizimi rivojlanishi, suv va oziqa moddalardan foydalanish samaradorligi hamda hosildorlik ko‘rsatkichlariga bevosita ta’sir etishi aniqlangan. Eng yaxshi agrobiologik natijalar kuchli o‘suvchi va moslashuvchan payvandtaglarda kuzatilgan.