NAVOIY VILOYATI TUPROQ-IQLIM SHAROITIDA O‘RIK VA UZUM EKINLARIDA SUVDAN FOYDALANISH SAMARADORLIGINI OSHIRISH TEXNOLOGIYALARI - Yarashev Komiljon Naimjonovich; Shavkat Isroilov (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Navoiy viloyatining qurg‘oqchil tuproq-iqlim sharoitida o‘rik va uzum ekinlarida suvdan foydalanish samaradorligini oshirishga qaratilgan zamonaviy agrotexnologiyalar tahlil qilingan. Tomchilatib sug‘orish, sug‘orish me’yorlarini optimallashtirish, mulchalash va namlikni saqlovchi agrotexnik tadbirlarning o‘simlik o‘sishi va hosildorlikka ta’siri o‘rganilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, suv resurslaridan oqilona foydalanish hosildorlikni oshirish bilan birga mahsulot sifatini yaxshilashga xizmat qilishi aniqlangan.