KAOLINNING DISPERSLIGI VA ADSORBSION XOSSALARINI O‘RGANISH - Hotamov Xayrullo Shukrullo o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada kaolin mineralining dispersligi va adsorbsion xossalari o‘rganilgan. Kaolinning zarracha o‘lchamlari, solishtirma yuzasi hamda uning adsorbent sifatidagi samaradorligi tahlil qilindi. Tadqiqot natijalari kaolinning yuqori disperslik darajasiga ega bo‘lganda adsorbsion faolligi ortishini ko‘rsatdi. Kaolinning ekologiya, kimyo va neft-kimyo sanoatida adsorbent sifatida qo‘llash istiqbollari yoritildi.