UMUMLASHGAN RIMANN-LIUVILL KASR HOSILALI DIFFUZIYA TO‘LQIN TENGLAMASI UCHUN TESKARI MASALA - Rashidov Ravshanbek Rustamovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Klassik kasr hosilalaridan tashqari, turli vaziyatlarda modellarning haqiqatga yaxshiroq mos kelishi uchun bir nechta umumlashmalar kiritildi. Teskari masalalarda, kasr tartibli differensial tenglamalar uchun ko’pincha fazoviy o’zgaruvchilarga yoki vaqtga bog’liq bo’lgan manbani aniqlash masalala ri o’rganiladi. [1]-[6] maqolalarida kasr diffuziya-to’lqin tenglamasi uchun kichik hadi oldidagi koeffitsiyentni aniqlash bo’yicha teskari masalalar o’rganilgan.