TRAPETSIYAGA DOIR BA’ZI TEOREMALARNI ISBOTLASH - Jurayev Furqat Muhitdinovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada o‘rta maktab o‘tiladigan “Trapetsiya” mavzusini o‘quvchilarga tushuntirishda trapetsiya elementlari orasidagi munosabatlarni aniqlashning yangicha usullari tavsiya etilgan. Jumladan, trapetsiyaning tomonlari, diagonallari va balandligi orasidagi munosabatlar umumiy hollarda ko‘rsatiladi va olingan asosiy natijalar isbotlanib, matematik formulalar bilan mustahkamlanadi.