BA’ZI TESTLARNI YECHISH NAMUNALARI - Jurayev Furqat Muhitdinovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada oliy o‘quv yurtlarida abitiruyentlarning test sinovlari asosida alohida qabul qilinishi, turli toifalarda bo‘lishi, ularni tahlil, tadbiq qilishni shu jumladan ba’zi bir testlarni yechishning maxsus usullarini ko’rsatishni ko’zda tutadi. Shuningdek, Davlat Test Markazi tomonidan e’lon qilingan testlarning muhim jihatlarini ochish, test shartlarini tahlil qilish, qulay tushunarli, eng kam vaqt sarflanadigan testlarni ochib berish muhim va dolzarbdir. Biz bu ishda asosan maktab, akademik litsey va kasb-hunar kollej talabalarini, Oliy o‘quv yurtiga tayyorgarlik ko‘rayotgan abitiruyentlarni qiynayotgan testlarni yechishning oson yo‘llarini ko‘rsatish va ularni o‘ziga xos maxsusliklarini ochib berishdan iborat.