HOSILA YORDAMIDA BIR O‘ZGARUVCHILI FUNKSIYANI TEKSHIRISH - Jurayev Furqat Muhitdinovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Funktsiya dinamikasi, funktsiya grafigining qavariqlik va botiqlik qismlari, egilish nuqtasi, funktsiyani tekshirish, asiptota, Lopital qoidasi, ishlab chiqarish xarajatlari, ishlab chiqarish limitik xarajati, savdo limitik pul mablag’i, funktsiya egiluvchanligi, argument va funktsiyaning nisbiy orttirmalari, nisbiy hosila, nisbiy egiluvchanlik, ikkita funktsiya ko’paytmasi va nisbati egiluvchanliklari, talabning narxga nisbtan egiluvchanligi, talabning daromadga nisbatan egiluvchanligi, taklifning narxga nisbatan egiluvchanligi, to’la va o’rtacha xarajatlar egiluvchanliklari.