TO’G’RI CHIZIQNING NORMAL TENGLAMASI TADBIQI - Beshimova Shaxnoza (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu uslubiy material tekislikda to’g’ri chiziqning normal tenglamasini qurish nazariyasi va uning amaliy tatbiqlarini o’rgatishga mo’ljallangan. Unda geometrik parametrlarga ko’ra to’g’ri chiziqning holatini aniqlash hamda umumiy tenglamani normal ko’rinishga keltirish algoritmlari bayon qilingan.