MATRITSA RANGINING AMALIY TATBIQLARI VA ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALARDAGI O‘RNI - Mamatova Nilufar Husenovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada chiziqli algebraning fundamental tushunchalaridan biri bo‘lgan matritsa rangining amaliy va texnikaviy sohalardagi tatbiqlari tadqiq etilgan. Matritsaning chiziqli erkli satrlari va ustunlari sonini ifodalovchi ushbu tushunchaning chiziqli tenglamalar sistemalarini yechish, iqtisodiy modellashtirish, raqamli tasvirlarga ishlov berish, mashinali o‘qitish va kodlash nazariyasidagi o‘rni misollar orqali yoritilgan.